Villkor

Sedan 2010 har vi på Urverket Förmedling handlat med begagnade och nya armbandsur av välkända fabrikat.
Vi jobbar främst med begagnade klockor från tillverkare så som Breitling, IWC, Jaeger-LeCoultre, Omega, Panerai, Rolex, TAG Heuer m.fl. Utöver detta säljer vi tillbehör och watchwinders från t.ex. Modalo.

Hos oss gör ni enkelt er beställning direkt i webbutiken. Men det går lika bra att beställa per telefon eller e-post. Självklart kan vi även boka ett möte där vi visar klockan och kan göra upp affären.

Trygghetsgaranti!

Att köpa en begagnad klocka på andrahandsmarknaden kan vara vanskligt och innebära vissa risker. Vi på Urverket Förmedling finns som en seriös och pålitlig mellanhand och det är av högsta prioritet att du som kund alltid känner dig 100% trygg när du gör affär med oss. Vår trygghetsgaranti innebär att du alltid kan göra en säker affär oavsett om du köper på distans eller genom ett personligt möte med oss.
Vi har säkra rutiner för betalning. Våra transporter är försäkrade och spårbara. Vi ger dig 14 dagars returrätt och 30 dagars garanti. Och självklart garanterar vi på Urverket Förmedling att varan är äkta!

Trygghetsgaranti

Äkta varor

Vi säljer självklart endast klockor som är äkta/original. Klockorna levereras i största möjliga mån kompletta med originalboxar och garanticertifikat som är stämplade och daterade av auktoriserad återförsäljare där klockan ursprungligen köptes. Saknas något av detta står det uttryckligen i produktbeskrivningen.
Vi garanterar alltid att varan är äkta och erbjuder full returrätt och återbetalar 100% av köpeskillingen annars.

Betalning

Transport

Leveranser i Sverige sker med Posten Mypak, Posten Värdebrev eller Schenker Privpak. Till Europa levererar vi med UPS eller Schenker Parcel.
På så sätt går det alltid att spåra försändelsen och varan är försäkrad under transporten (upp till 50 000 kr med Posten).
Fraktkostnaden för klockor är från 195 kr inom Sverige om annat inte avtalats. Till Europa och övriga världen enligt överenskommelse.
För tillbehör och winders som skickas med Schenker Privpak är fraktkostnaden 79 kr.
Varor som ryms i ett vanligt kuvert kan skickas som brev till en kostnad av 49 kr.

Garanti

Vi lämnar 30 dagars garanti på begagnade klockor i det fall då den inte längre omfattas av tillverkarens garantier (oftast 24 månader från ursprungligt köp hos auktoriserad återförsäljare).
Nya varor så som watchwinders levereras med tillverkarens garantier (12 eller 24 månader beroende på modell).

Service och reparationer

Våra klockor är genomgångna innan försäljning och vi reparerar, servar och polerar vid behov. Vi har inga egna urmakare utan lämnar alltid våra objekt till märkesauktoriserade servicecenter med urmakare som har utbildning för respektive fabrikat.

Returrätt

Vi erbjuder 14 dagars returrätt vid distansköp.
Varan skall vara oanvänd och med obruten förpackning/plombering samt returneras komplett med allt som medföljde vid köp och i samma emballage. Vid retur debiteras faktiska fraktkostnader, lägst 250 kr. Kontakta alltid oss innan retur för att få vidare anvisningar och eventuellt returnr. Returrätt gäller ej beställningsvaror. Ev handpenning återbetalas ej.

Nya/oanvända klockor

Ibland har vi möjlighet att sälja nya/oanvända klockor till reducerat pris. Vi, precis som andra handlare på nätet, är inte auktoriserade återförsäljare, klockorna säljs alltså i andra hand och kommer ursprungligen från en auktoriserad butik. Oftast kommer våra nya klockor från en svensk återförsäljare.

Inköp eller Förmedling

Du kan antingen sälja din klocka direkt till oss eller låta oss sälja den åt dig genom vår förmedlingstjänst.
Vi erbjuder förmedling från endast 2000 kr* i provision samt 250 kr i startavgift (*se prislista).
Vi ombesörjer då fotografering, annonsering, kundkontakt och avslut. Ett billigt, säkert och bekvämt alternativ till att sälja din klocka själv.

Vill du hellre sälja din klocka och få betalt direkt? Då köper vi gärna klockan av dig.
Vid inköp erbjuder vi något lägre pris, ca 80% utav uppskattat försäljningspris.
Förmedling är ekonomiskt mer fördelaktigt för dig, men att sälja direkt går snabbare och smidigare!

 

Övriga frågor enligt överenskommelse.
Bedrägeriförsök eller försök att sälja falska varor polisanmäls alltid.
Vi reserverar oss för eventuella felskrivningar på hemsidan och i tryckt material.
Allt material så som text och bild skyddas av upphovsrättslagen och får inte kopieras eller användas utan vårt medgivande.
Copyright (©) Urverket Förmedling 2010-2024